Hoe bescherm je je haar tegen de zon?

In de zomer is het heerlijk om in de zon te zitten of te liggen. Maar let wel op, want dit is niet altijd goed voor je. De reden hiervoor is dat de Uv-straling van de zon de keratine in je haar vermindert. Daarom is belangrijk: bescherm je haar tegen de zon. Aangezien het haar is opgebouwd uit keratine kan dit ervoor zorgen dat het haar breekbaarder en zwakker wordt. Daarom is een goede haarverzorging in de zomer belangrijk. Maar hoe kun je je haar beschermen? We delen graag de volgende tips:

  1. Je haar goed verzorgen: Het is net zo belangrijk in de winter als in de zomer om je haar goed te verzorgen. Daar kunnen we jou mee helpen met onze producten!
  2. Stel je haar minder vaak bloot aan de zon: Je kunt altijd een hoed of pet dragen om je haar minder aan de zon bloot te stellen. Daarnaast helpt het om je haar in een staart, vlecht of losse knot te dragen.
  3. Verzorg je haar van binnenuit: Wanneer het warm is, is er ook kans dat je veel vocht verliest, daarom is voldoende water drinken belangrijk. Water verbetert de gezondheid van je haar, verhoogt de glans en zachtheid.
  4. Hitte tools vermijden: Je wilt in de zomer af en toe ook je haar mooi krullen of juist stijl maken met een stijl- of krultang, maar probeer dat juist te vermijden. Probeer ook föhnen te vermijden en laat het in de openlucht drogen, dat is gezonder voor je haar en heb je kans op minder schade. Maar als je het toch wilt föhnen gebruik dan onze föhns met een koelfunctie