Hoe vaak gaat Nederland naar de kapper? Onze stagiaire geeft graag antwoord op deze vraag.

Naar de kapper gaan verschilt natuurlijk voor iedereen, omdat ieders haar anders kan groeien, Heeft de een last van een snelle haargroei, kan dit bij de ander weer verschillend zijn. Het kan ook liggen aan welke haarstijl de persoon heeft of wilt.

Over het algemeen is het handig om te weten hoe vaak je naar de kapper moet gaan om het haar gezond en fris te houden. Dit gaan we je uitleggen door middel van een vergelijking tussen mannen en vrouwen. Hoe vaak gaat Nederland naar de kapper:

Vrouwen gaan gemiddeld 0,6 keer per maand naar de kapper. Dat betekent dat ze om de 6-8 weken naar de kapper gaan, dus hoeven ze maar ongeveer 1 keer in de 2 maanden te gaan. Mannen daarentegen gaan gemiddeld 1-2 keer per maand naar de kapper. Dat is ongeveer 2 keer zo vaak als vrouwen, wat betekent dat mannen ongeveer 2 keer per maand naar de kapper gaan.

Wat is de verdeling tussen mannen en vrouwen voor kappersbezoeken?
Hoewel het stereotype is dat vrouwen vaker naar de kapper gaan, blijkt uit statistieken dat mannen tegenwoordig bijna net zo vaak de kapper bezoeken als vrouwen. De verdeling is ongeveer 60% vrouwen en 40% mannen.