Herkenbaar? Je laat je adviseren bij een kapper over producten, maar besluit vervolgens toch dat potje gel of een shampoo bij een drogisterij te kopen. Wij krijgen regelmatig de vraag of kappersproducten nu echt beter zijn en wat de  verschillen zijn met een product uit de drogisterij. In deze blog van Kappersproducten vs Drogisterij maken we een vergelijking tussen de haarproducten en vertellen we jullie er alles over!

Schadelijke stoffen & Ingrediënten

Het is algemeen bekend dat haarproducten vol zitten met verschillende stoffen, vooral siliconen en sulfaten. Onderstaand lichten we de (schadelijke) werking van deze stoffen kort toe:

Siliconen:  Er bestaan twee soorten siliconen: oplosbare en niet-oplosbare varianten. De niet-oplosbare zijn de boosdoeners. Zij blijven aan je haar kleven en zijn moeilijk te verwijderen. Hierdoor stapelen ze zich op, verzwaren je haar en kunnen ze zelfs de haarschachten volledig afsluiten. De enige manier om deze te verwijderen is met agressieve reinigers, maar die halen meer weg dan gewenst, inclusief de natuurlijke oliën van je hoofdhuid.

Sulfaten: Ook sulfaten kennen twee varianten: agressieve en milde. Agressieve sulfaten herken je meestal aan veel schuim, terwijl minder schuim wijst op milde sulfaten. Agressieve sulfaten spoelen alles weg wat op hun pad komt inclusief de talg. Dit is juist nadelig is omdat talg essentieel is voor een gezonde hoofdhuid. Milde sulfaten doen dit voorzichtiger en zijn daarom beter voor je haar.

De haarproducten van de drogist bevatten vaak meer water en goedkopere siliconen en sulfaten. Het wil dus niet zeggen dat kappersproducten geen siliconen bevatten, maar vaak zit er minder in of is de kwaliteit van de stof beter. Ook zijn de ingrediënten van kappersproducten vaak schaarser en worden in een laboratorium nauwkeurig getest, geproduceerd en verbeterd. Dit samen maakt dat de producten een hogere concentratie hebben van goede stoffen  en dus beter werken voor jouw haar. De hoogwaardige ingrediënten en zorgvuldige productie maken het ook dat een kappersproduct qua prijs vaak hoger ligt.

Kappersproducten vs Drogisterij, Zuiniger in gebruik

Kappersproducten bevatten vaak hogere concentraties ingrediënten dan drogisterijproducten. Simpel gezegd: als je een beetje shampoo van de drogist gebruikt en dezelfde hoeveelheid van de kappersshampoo, bevat de kappersshampoo een hogere concentratie van belangrijke ingrediënten en stoffen dan de shampoo van de drogisterij. Hierdoor hoef je minder van de kappersshampoo te gebruiken voor hetzelfde resultaat als de producten van de drogisterij. Bekijk onze shampoos.