WABI
SABI

fall, winter, 2018

Live in the present

Wabi Sabi ontstond in de veertiende eeuw in Japan als tegenbeweging van het voortdurende streven naar perfectie: leven in het nu door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid.

Wabi Sabi is een open minded, relaxte manier van kijken op het leven, zonder de druk van het moeten streven naar een perfecte baan, een perfecte relatie, een perfect plaatje volgens de normen van de westerse cultuur.

Dingen weglaten, de schoonheid van imperfectie, de kracht van vergankelijkheid, meegaan met de seizoenen van het leven.

Maar bovenal: leven in het hier. In het nu. Genoegen nemen met wat je hebt. Tevreden zijn.

Dat is waar Wabi Sabi voor staat.

Naast dat het een levensfilosofie is, zie je de doorvertalingen van Wabi Sabi veel terug in kunst, design en literatuur. Denk aan a-symmetrische patronen en het werken met verschillende structuren en vormen. Wabi Sabi kent een grote voorliefde voor de natuur en haar bijbehorende processen zoals de schoonheid van veroudering.

Eigenlijk brengt Wabi Sabi je weer in contact met de schoonheid van het alledaagse en met de natuur. Niet voor niets is de natuur één van de belangrijkste peilers binnen de stroming. De natuur is het ultieme ‘nu’.

Wabi Sabi is natuurlijk al een eeuwenoude Japanse beweging, maar is, misschien nu wel meer dan ooit, helemaal van toepassing op de huidige tijd, waarin het streven naar perfectie bijna verstikkend werkt voor velen onder ons.

Vanuit de basis van Wabi Sabi heeft het European Artistic Team van TRINITY haircare een vertaalslag gemaakt naar een meer Internationale kijk op trends en mode invloeden die de catwalks gaan bepalen dit herfst en winter seizoen.

Leef. In het hier. In het nu. Geniet. Neem genoegen met wat je hebt. Accepteer vergankelijkheid. Deins mee op de seizoenen van het leven. HAVE FUN!

TRINITY haircare – WE LIVE NOW! 2018

Logo

Brandbook

Brandbook