Hallo allemaal,

Het valt me op dat er op Kapper Netwerk veel negativiteit én onduidelijkheid heerst rondom de (financiële) gevolgen van het corona virus. Het is logisch dat mensen onzeker zijn over hun bedrijf en uitkijken naar het einde van de lockdown. Ook WIJ kijken uit naar het einde van de lockdown. Toch is het algemeen maatschappelijk belang niet iets wat genegeerd kan/mag worden en hopen wij dat de lockdown ook daadwerkelijk het gewenste effect gaat geven, of het nu op 19 januari ‘ophoudt’ of nog verder verlengd zal gaan worden.
In de tussentijd willen wij alle zaken, samen met jullie, zo positief mogelijk gaan benaderen.
Op het gebied van productontwikkeling delen we graag onze nieuwigheden met jullie. Vandaag hebben we dan ook 2 nieuwe producten aan jullie gepresenteerd en daarnaast zullen we jullie de komende weken gaan meenemen in de introductie van de nieuwe stylingserie.

Maar ook op het gebied van scholing willen wij 2021 heel graag positief beginnen. We starten dan ook met het online trainingsprogramma van 2021 op maandag 11 januari om 19.30 uur met een TAILOR’S webinar, die zal worden gepresenteerd via het internationale account van TAILOR’S op Facebook.

Als er relevante ontwikkelingen zijn rondom regelingen/subsidies vanuit de overheid, zal ik jullie ook hierin meenemen. Op dit moment is vooral de NOW regeling voor kapsalons met personeel een interessante regeling, waarover ik eerder al een stuk heb geschreven. Indien de lockdown verlengd zal gaan worden, kan ook voor veel mensen de TVL regeling interessant zijn. Voor deze regeling, die een tegemoetkoming kan bieden in de vaste lasten, geldt als een van de belangrijkste voorwaarden een omzetverlies van 30%. Wanneer de kapsalons weer open mogen gaan op 20 januari, zullen veel salons (ik vermoed nagenoeg iedereen) hier géén aanspraak op kunnen maken. Je bent tenslotte in het 1e kwartaal (januari-maart) ‘maar’ 2,5 week dicht geweest. Wordt echter de lockdown verlengd tot bijvoorbeeld 1 februari? Dan mis je in het 1e kwartaal een volledige maand en kom je bij een normale omzetverdeling binnen dat kwartaal, wel op het minimum van 30% omzetverlies.

De TVL regeling van het 1e kwartaal 2021 wordt naar verwachting begin februari gepresenteerd. Alle informatie hierover kun je vinden op de website van het RVO:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl

#Staysafe #StayStrong #StayPositive